Autorijschool Duwo

Vooruitstrevende rijschool met brede kennis en de nodige ervaring in omgeving Leiden.

Rijschool duwo welkoms bord
Over ons

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een autorijschool met een gedegen rijopleiding of ben je toevallig aangeraden door bekenden.

Het zoeken en het vinden van een goede rijschool is al moeilijk genoeg, laat staan een ervaren rij-instructeur met behoorlijk didactische vaardigheden.

Duwo is een vooruitstrevende rijschool met brede kennis en heeft de nodige ervaring in huis als het gaat om begeleiding van de kandidaten naar een succesvolle rijexamen.

Ben je benieuwd hoe wij ’t aanpakken en/of wil je meer inhoudelijk informatie meld je dan voor een proefles.

Tijdens de proefles krijgen wij een indruk van de kennis, vaardigheden, houding en leervermogen van je.

Na de proefles krijg je advies van ons, o.a welke cursusaanpak en leervorm geschikt is en een redelijk betrouwbare kostenindicatie.

Onze streven is “Leer je het goed, dan blijft het ook langer hangen”.
Gratis Proefles

Meld je nu aan voor een gratis proefles via de email.

{{ form.validations['name'] }}
{{ form.validations['phone'] }}
{{ form.validations['email'] }}
{{ form.error ?? form.message }}

Proefles is altijd gratis en vrijblijvend

Over ons

Veelgestelde vragen

Je moet minimaal 16,5 jaar zijn. En je mag al starten met je rijlessen zonder theorie certificaat.

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Onze rij-instructeur haalt jou op de afgesproken plek, kan zijn direct vanuit je school of thuis of werk. Proefles is gratis en vrijblijvend. Proefles duurt ongeveer 45 min. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over de pakket dat bij jou past en een persoonlijk aangepast lesplan.

Een rijles duurt altijd minimaal 60 minuten. In overleg met jouw rij-instructeur kan je rijlessen inplannen van 60, 90 of 120 minuten.

Jazeker in overleg met jouw rij-instructeur kan je direct een vervolg afspraak maken.

Ja, na jouw proefles wordt het jouw vaste rij-instructeur/trice.

Ja dat kan zeker.

Je kan een vaste dag en vaste tijdstip inplannen. Je kan altijd je eigen dag/tijd aangeven wanneer jouw het beste uitkomt.

Wij zijn heel flexibel. Je kan in de avonduren lessen en ook op de zaterdag.

Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Ja dat kan, wij doen in gespreide betalingen.

Als jij geslaagd bent en je hebt nog rijlessen over krijg je de overige lessen teruggestort.

Veel mensen met een rijbewijs vragen ons om advies, rijangst is een veel voorkomend probleem. Overweeg je een rijangst opfriscursus te volgen, er zijn vele vormen van rijangst, die allemaal even vervelend zijn. Het vooraf (online) invullen van een intakeformulier geeft een goed beeld van de ontstaangeschiedenis van je rijangst en is een goede voorbereiding op de eerste afspraak met je rijangst coach. Zo kunnen we je een persoonlijk advies geven over het vervolg en plan van aanpak van de rijangst cursus. We bespreken de situaties waar je meer moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens de rijangst begeleiding meer aandacht aan moeten besteden.

Wij hebben een speciale verzekeringspolis van Klaverblad verzekeringen afgesloten. Voor alle inzittenden die in de lesauto zitten zijn verzekerd. Hierdoor ben jij volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.

Met Rijbewijs B mag jij een personenauto t/m 3.500 kg besturen en maximaal acht personen vervoeren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je met alleen rijbewijs B ook een aanhanger aan de auto koppelen. Zolang het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger maar minder is dan 750 kg. Het trekken van een zwaardere aanhangwagen met alleen rijbewijs B, is ook toegestaan als: 1. het ledig gewicht plus het toegestane laadvermogen van de aanhanger minder is dan het ledig gewicht (kentekengewicht) van de trekauto; én 2. het toegestane gewicht van de totale combinatie niet meer dan 3.500 kg is. Voor zwaardere aanhangers en/of een hoger combinatiegewicht is rijbewijs E (‘achter B’) vereist.

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring). Zonder deze Gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!
Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend. Meer weten over het indienen van een Gezondheidsverklaring?
Alle informatie vind je op www.mijn.cbr.nl