Klaar om te beginnen met rijlessen? De beste keuze voor een rijschool in Leiden en omgeving. Wij zijn het !

Wij zijn een vooruitstrevende rijschool met brede kennis én de nodige ervaring om jouw slagingskans te vergroten!

 Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles.

Rijden op jouw tempo bij Rijschoool Duwo

Persoonlijke aanpak voor elke leerling. Neem een geheel gratis proefles en ontdek onze manier van lesgeven.

Auto

Handgeschakeld

Auto

Automaat

Onze Kenmerken

Bekwame Instructeurs

Bij Rijschool Duwo, actief in Leiden, Noordwijk en de Bollenstreek, voorzien onze ervaren instructeurs je van theorie en praktijk. Maak gebruik van lespakketten en studentenkorting en haal betrouwbaar je rijbewijs bij Duwo.

Snel je rijbewijs

Geen wachttijden bij Duwo! Volg meerdere lessen per week, bespaar kosten en haal efficiënt je rijbewijs. Kies voor Rijschool Duwo voor snelheid en efficiëntie in rijopleiding.

Veiligheid

Veiligheid is prioriteit bij Rijschool Duwo. We leren je veilig rijden, met aandacht voor alle weggebruikers. Kies voor Duwo, maak veiligheid jouw prioriteit.

Haal jij ook dit jaar je rijbewijs?

Je hebt nog

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

OVER ONS

Bij Rijschool Duwo staan we voor veilig en verantwoord leren rijden. Onze pro’s leren jou de weg kennen, met instructies op maat. Zij zetten veiligheid voorop en maken je bewust van jouw rol als chauffeur. Duik in de wereld van verkeersregels en defensief rijden en doe met vertrouwen je rijexamen.

Kies Duwo voor een zorgeloze rij-ervaring. Wij staan voor je klaar, in de regio Leiden tot de Bollenstreek, en bieden studentenkortingen. Bij ons haal je voordelig je rijbewijs B. Duwo draagt bij aan jouw groei:

“Goed geleerd, is lang onthouden”.

Onze streven:

“Leer je het goed, dan blijft het ook langer hangen”.

Onze Beste Kenmerken

R

Beste Dienstverlening

Met een slagingspercentage van meer dan 70% scoort Rijschool Leiden Duwo boven het landelijke gemiddelde. We investeren in kwaliteitsbegeleiding om jou succesvol richting je rijbewijs te loodsen.

}

Beste Trainingstijd

Stap vandaag nog in het spannende rijavontuur! Meerdere lessen per week versnellen je leertraject en verminderen kosten. Ontdek efficiëntie bij Duwo, jouw rijschool in Leiden.

2toDrive

Wil je op je 17e al rijden? Met 2toDrive begin je eerder! Rij onder begeleiding tot je 18e en boost je zelfvertrouwen met Duwo.

Individuele Aanpak

Na je proefrit krijg je bij ons persoonlijk advies voor de beste volgende stappen – maatwerk cursusplannen, leermethoden en kosteninschatting inbegrepen.

Ervaren instructeurs

Onder onze instructeurs’ begeleiding onthul je je potentieel als chauffeur. Vertrouw op Duwo om je theorie en praktijk te versterken en het rijbewijs mee naar huis te nemen..

Uitstekende leeromgeving

In Leiden en de Bollenstreek biedt Duwo je een constructieve leeromgeving: geduldige instructeurs, oefentesten en een focus op jouw unieke rijdoelen. Zelfverzekerd en comfortabel de weg op met Duwo!

Opfriscursus

Wil je beter rijden en je zelfvertrouwen boosten? Kies dan voor een Duwo opfriscursus! Leer veiliger rijden en krijg ondersteuning op maat bij Rijschool Leiden Duwo!

Mensen die je voor waren!

Aantal jaren actief

Onze Pakketten

Bij ons profiteer je van voordelige opties zoals losse rijlessen en pakketten. Kies je voor een pakket, dan betaal je minder per les en krijg je inclusief je praktijkexamen.

Bovendien bieden we speciale studentenkorting aan om het behalen van je rijbewijs nog betaalbaarder te maken. Ontdek onze flexibele lesopties en profiteer van de voordelen die Rijschool Duwo te bieden heeft.

Klanten Reviews

Uitstekend
Gebaseerd op 70 recensies
Raúl Wolters
Raúl Wolters
2024-01-30
Didactisch zeer sterke instructeur. Weet systematisch naar een examen toe te werken op zo'n manier dat je er echt klaar voor bent als je afrijdt. Aanrader!
ahmed Monta
ahmed Monta
2024-01-11
Hartelijk dank aan rijschool Duwo voor de geweldige begeleiding op mijn weg naar het rijbewijs! De professionele instructeur en doelgerichte lessen hebben mijn zelfvertrouwen op de weg vergroot. Mo zijn toewijding en geduld hebben het leerproces zeer aangenaam gemaakt. Ik waardeer de kwaliteit van de rijlessen en de efficiënte voorbereiding op het examen. Dankzij Mo ben ik nu een zelfverzekerde en veilige bestuurder. Nogmaals bedankt voor alles Mo !!
Zi-hao Yang
Zi-hao Yang
2023-12-21
Beste lessen gehad van Mo bij Duwo! Rustige uitleg met uitstekende tips en tricks. Flexibel en altijd gezellig, volledige aanrader! Heel erg bedankt!
Vanessa Siwpersad
Vanessa Siwpersad
2023-12-19
Professionele rij-instructeur (Mo)met goede adviezen en begeleiding. Neemt de moeite om te kijken naar de leerling en bruikbare adviezen/tips te geven en zorgt dat de leerling klaar is voor examen. Daardoor is mijn zoon in 1 keer geslaagd
mohammed stitou
mohammed stitou
2023-12-19
Goede begeleiding, duidelijke uitleg en flexibele tijden. Rijbewijs in een keer gehaald dankzij DUWO.
Justin Lol
Justin Lol
2023-12-19
In een keer geslaagd! Aanradertje!!!
Lukas
Lukas
2023-12-07
Fijne instructeur, goeie lessen gehad. Snel rijbewijs gehaald
Zaka Bob
Zaka Bob
2023-11-28
Top rijschool. Mo hele goeie rij instructeur, serieus en je kan ook met hem lachen. In een keer gehaald!
Lars Adrichem
Lars Adrichem
2023-11-14
Goeie en leuke rijlessen. Alles goed geregeld en in 1x keer geslaagd. Ik raad Mo zeker aan als rij instructeur !

Onze Losse Lessen

Rijschool Duwo biedt niet alleen pakketten maar ook individuele lessen aan. Bekijk de lijst hieronder:

Losse Rijles

60 min                                               € 59,-

Tussentijdse Toets (Aanrader)

Je niveau wordt getoetst.
Eventuele vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen. Hoge slagingskans                             
                                                         €240,-

I-theorie

Je wordt heel goed begeleid en voorbereid voor je theorie examen.                                                                   €60,-

Cbr Praktijk examen

Huur auto. Begeleiding praktijk examen.
                                                       € 300,-

Faalangstexamen

Je koopt extra tijd voor een time-out. Wanneer je voelt dat zenuwen de overhand gaan nemen, kan je even stoppen. Intro van de examen is uitgebreid. Waardoor je met een relaxer gevoel je examen ingaat. En je kans van slagen veel hoger wordt.                                       
                                                         €365,-

j

Her examen

Evaluatie van je vorige examen(s).                                                                  €300,-

Opfris Rijles

Voor mensen met een rijbewijs die hun vaardigheden willen verbeteren. Deze lessen van anderhalf uur helpen je om je zelfvertrouwen op de weg te vergroten en om specifieke aspecten van het rijden te verbeteren.                                                                            €120,-

BNOR examen

Na 4x zakken moet je een BNOR examen doen. Er wordt nagegaan hoe het komt dat je 4x bent gezakt.                                                              €365,-

Volg ons op Socialmedia:

Sta jij hier binnenkort ook tussen met het behalen van je rijexamen?

Zonnetje ☀️ schijnt volop en het is vrijdag. En dan SLAGEN voor 🥳 je Rijbewijs. Mooiere afsluiting van de week dan dit bestaat niet. 🎉 @amiraser is in 1x 🥇 geslaagd voor haar rij-examen🥳🚗💪Van harte gefeliciteerd Amira. Trots op je! Wens je heel veel rijplezier en veilige kilometers.
Bedankt voor het vertrouwen in onsWil je ook je rijbewijs halen net als Amira. Zoek niet verder en meld je dan nu aan voor een gratis proefles op https://rijschoolduwo.nl#Kiesvoorkwaliteit #in1keerslagen #vwtiguan#altijdgezellig
#rijschoolduwo #opfrisrijles #opfriscursusautorijden #15jaarervaring#hogeslagingspercentageinleiden
Vrijdag afgesloten met een geslaagde en Vandaag mooie begin van de week weer gestart met een geslaagde. 🎉 @julianv.es is in 1x 🥇 geslaagd voor z’n rij-examen🥳🚗💪Van harte gefeliciteerd Julian. Trots op je! Wens je heel veel rijplezier en veilige kilometers.
Bedankt voor het vertrouwen in onsWil je ook je rijbewijs halen net als Julian. Zoek niet verder en meld je dan nu aan voor een gratis proefles op https://rijschoolduwo.nl#Kiesvoorkwaliteit #in1keerslagen #vwtiguan#altijdgezellig
#rijschoolduwo #opfrisrijles #opfriscursusautorijden #15jaarervaring#hogeslagingspercentageinleiden
Zonnetje ☀️ schijnt en het is vrijdag. Mooiere afsluiting van de week heb je dan dit bestaat niet. 🎉 @nnnnraaa is in 1x 🥇 geslaagd voor haar rij-examen🥳🚗💪Van harte gefeliciteerd Nora. Trots op je! Wens je heel veel rijplezier en veilige kilometers.
Bedankt voor het vertrouwen in onsWil je ook je rijbewijs halen net als Nora. Zoek niet verder en meld je dan nu aan voor een gratis proefles op https://rijschoolduwo.nl#Kiesvoorkwaliteit #in1keerslagen #vwtiguan#altijdgezellig
#rijschoolduwo #opfrisrijles #opfriscursusautorijden #15jaarervaring#hogeslagingspercentageinleiden

FAQ | Veelgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn om te mogen beginnen met auto rijlessen?

Je moet minimaal 16,5 jaar zijn om te starten met je rijlessen. Vanaf 17 jaar kun jij je theorieexamen afnemen.

Waarom een proefles?

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Onze instructeur haalt je op de afgesproken plek op; school, thuis of werk. De proefles is gratis en geheel vrijblijvend.

Een proefles duurt ongeveer 45 min. Klikt het tussen ons, dan geven we je een deskundig advies over het pakket dat bij jou past en een persoonlijk aangepast lesplan.

Hoelang duurt een rijles?

Een rijles duurt altijd minimaal 60 minuten. In overleg met jouw rij-instructeur kan je rijlessen inplannen van 60, 90 of 120 minuten.

Kan ik direct beginnen na mijn proefles met rijlessen?

Jazeker! In overleg met jouw instructeur kan je direct een vervolg afspraak maken.

Krijg ik een vaste instructeur?

Ja, de instructeur waarmee je de proefles hebt is ook jou vaste instreucteur.

Ik wil meerdere keren per week lessen kan dat?

Ja dat kan zeker, graag zelfs!

Kan ik in de avonduren en op de zaterdag ook rijles krijgen ?

Wij zijn heel flexibel. Je kan in de avonduren lessen en ook op de zaterdag.

Ik wil graag een vaste dag/tijdstip om te lessen?

Je kan een vaste dag en vaste tijdstip inplannen. Je kan altijd je eigen dag/tijd aangeven wanneer jou het beste uitkomt.

Hoe lang van te voren kan ik een rijles annuleren?

Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Kan ik mijn pakket die ik afneem in termijnen betalen?

Ja dat kan, wij doen in gespreide betalingen.

Hoe zit het met de ongebruikte lessen die ik over heb als ik geslaagd ben?

Als jij geslaagd bent en je hebt nog rijlessen over krijg je de overige lessen teruggestort.

Ik heb een rijbewijs maar ik ben bang en durf niet meer auto te rijden?

Veel mensen met een rijbewijs vragen ons om advies. Rijangst is een veel voorkomend probleem. Er zijn vele vormen van rijangst, die allemaal even vervelend zijn.: Overweeg hiervoor onze rijangst opfriscursus te volgen.

Het vooraf (online) invullen van een intakeformulier geeft een goed beeld van de ontstaangeschiedenis van je rijangst. Zo kunnen wij ons goed vorbereiden op de eerste afspraak met jouw rijangst coach. Zokrijg je persoonlijk advies  over het vervolg en plan van aanpak voor het vervolg van de rijangst cursus.

We bespreken de situaties waar je meer moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens de rijangst begeleiding meer aandacht aan moeten besteden.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben een speciale verzekeringspolis van Klaverblad verzekeringen afgesloten. Voor alle inzittenden die in de lesauto zitten zijn verzekerd. Hierdoor ben jij volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

Waarom moet ik de rijschool machtigen met mijn DigiD?

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.

Wat is rijbewijs B?

Met Rijbewijs B mag jij een personenauto t/m 3.500 kg besturen en maximaal acht personen vervoeren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je met alleen rijbewijs B ook een aanhanger aan de auto koppelen.

Zolang het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger maar minder is dan 750 kg. Het trekken van een zwaardere aanhangwagen met alleen rijbewijs B, is ook toegestaan als: 1. het ledig gewicht plus het toegestane laadvermogen van de aanhanger minder is dan het ledig gewicht (kentekengewicht) van de trekauto; én 2. het toegestane gewicht van de totale combinatie niet meer dan 3.500 kg is. Voor zwaardere aanhangers en/of een hoger combinatiegewicht is rijbewijs E (‘achter B’) vereist.

Wat is een Gezondheidsverklaring?

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden.

Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid.

Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring). Zonder deze Gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!
Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend. 

Instructeur

Instructeur

Wij antwoorden vaak binnen 2-4 uur!

I will be back soon

Instructeur
🚗 Welkom bij Rijschool Duwo! 👋 Wij helpen je graag op weg naar je rijbewijs. Heb je vragen of wil je je aanmelden voor rijlessen? Stuur ons een berichtje! 😊
WhatsApp